Mesterek

Giuseppe Ruglioni Shihan

Giuseppe Ruglioni

Giuseppe Ruglioni 1953-ban született a kolumbiai Bogotában. A Firenzei Egyetem történész szakán végzett.

A Ki No Kenkyukai vezető instruktora, a Shin-Shin Toitsu Aikido 7 danos mestere. Koichi Tohei (a Shin-Shin Toitsu Aikido alapítója) és Kenjiro Yoshigasaki (a Ki No Kenkyukai európai főinstruktora) mesterek tanítványa, a rendszer egyik legnagyobb európai képviselője. A Firenzei Ki Dojo Szövetség vezetője. Rendszeresen tart szemináriumokat számos olaszországi és európai dojoban, emellett rendszeresen együttműködik több mozgáskorlátozott- rehabilitációs központtal.

Két danos aikido mesterként ismerkedett meg a Shin-Shin Toitsu Doval.

Hazánkban először 2001-ben tartott szemináriumot. Szakmai felügyelője és irányítója a magyarországi szervezetnek. Évente két - három alkalommal jön Magyarországra, ilyenkor többnapos szemináriumot vezet.

Két könyvet írt a Ki gyakorlati alkalmazásáról, ebből az egyik 2000-ben hazánkban is megjelent: "Ki-Aikido, avagy a tudat és a test egyesítése" címmel.

A könyv két részből áll: az első a Gyakorlat, a második a Tapasztalatok. Az első a ki (Shin-Shin Toitsu Do) gyakorlásával foglalkozik, és bemutatja a tudat és a test egyesítésével kialakuló valódi emberi természet jellemzőit, felsorolja és részletesen elmagyarázza az ennek megvalósításához szükséges alapelveket. Egy sor egyszerű gyakorlat segítségével segíti a biztonságérzet fejlesztését, az ellazulási képességet és a helyes testtartást, hogy felismerhessük az "egyetlen pont tér közepébe való állításának" jelentőségét. Az első rész második fejezete a Ki-Aikido (Shin-Shin Toitsu Aikido) művészetével foglalkozik; e művészet célja, hogy az egyén harmóniába kerüljön a külvilággal.

A második részben a szerző tapasztalatairól számol be, melyet a tudat és test egyesítése valamint a Shin-Shin Toitsu Aikido alapelveinek húsz éves oktatása során szerzett különféle körülmények között. Tanított rehabilitációs terapeutákat, mozgáskorlátozottakat, zenészeket, táncosokat és sportolókat, gyerekeket és középiskolásokat. Ismerteti a munkamódszereket valamint a módszerek eredményeit az egyes alkalmazási területeken.

A könyvet számos illusztráció gazdagítja, megtalálható benne valamennyi alapelv, felsorolja az összes Taigi-t, és a Ki Taiso illetve az Aiki Taiso rajzos gyakorlatsora.