Edzéslehetőségek

A Kiaikido egy japán eredetű harcművészet. Egy testtudatos mozgásmódszer, amelynek segítségével fejlesztjük önmagunkat. Az edzések során a pusztakezes és fegyveres technikák mellett, légzéstechnikákat, masszázst és meditációt is tanulunk.

A gyakorlatok fókuszában a tudat és a test kapcsolatának összehangolása áll. Ennek révén megerősítjük önbizalmunkat, koncentrációnk, együttműködő képességünk és kondíciónk növekszik. Ezáltal könnyebben meg tudunk felelni a mindennapi élet kihívásainak.

Mindenki a saját erőnlétének megfelelően, saját fizikai korlátaihoz képest fejlődik. Légy akár teljesen kezdő vagy sportoló, kortól és képességektől függetlenül, szívesen látunk.

"A Menny ott van, ahol állsz, és ez az a hely, ahol gyakorolnod kell."

- Ueshiba Morihei, az Aikido alapítója -

Híreink

Szeretettel várunk mindenkit az ez évi első elvonulásunkra.

Miszogi, meditáció és tisztító gyakorlatok...

Jelentkezni lehet február 21-ig:

30 | 433 3260

Tavaszi szeminárium - Március 20-22

Davide Rizzi Sensei vezetésével

Mindenkit várunk szeretettel!

Magyarországi Kiaikido Instruktorok

Az önkifejezés helyett figyelj a világra!

Általánosan elterjedt nézet Európában, hogy az önkifejezés elsajátítása fontos dolog. Gyermekek és fiatalok számára ez valóban hasznos, azonban a felnőttek számára ez az elképzelés már kevés. A felnőtteknek már ki kéne tudniuk fejezni magukat, és tudniuk kéne kommunikálni a világgal, ehhez meg is kéne értsék a világot. Azonban a legtöbb ember elhanyagolja a világ megértésére való törekvést, és csak az önkifejezéssel próbálkozik. Ezzel a világtól várja el, hogy megértse őt. Ez egy gyermeteg hozzáállás.

Ahogy az ember öregszik, mentálisan is egyre fáradtabb lesz, és hajlamos egyre kevésbé figyelni a világra. Ilyenkor egyre csak az önkifejezés felé fordul, így a világ kénytelen alkalmazkodni az ő életéhez. Ez a viselkedés megnehezíti az együttélést a körülötte lévőkkel.

Mindenki megöregszik egyszer, és erre előre fel kell készüljünk. A legfontosabb felkészülés, hogy abbahagyjuk az önkifejezést, és megpróbálunk figyelni másokra.

Elolvasom angolul >>