Üdvözöljük a Ki-Aikido Magyarország honlapján!

Aikido, a "szeretet erejének útja"

Az ai-ki-do magyarra fordítva a "szeretet erejének útja". Itt megélheted azt, amit csakis könyvekben olvashattál, de élő példáját ritkán láthattad: az ember szereti az ellenségét.
Az aikidóban, ha valakit támadás ér, szinte belebújik ellenfelének "lelkébe". Magához engedi, eggyé válik vele, sőt, együtt is működik vele. Nem haragszik rá, hanem saját lényének részeként éli meg. Szereti - persze a szó egyetemes értelmében.
Ellensége, ha vadul nekiront, hamarosan úgy érzi, mintha fölkérték volna táncolni. Elkezdenek "keringőzni" vele, s a saját agresszivitásának erejét fölhasználva megpörgetik, földobják, és a földre hajítják.
A harcos nem érzelmileg szereti az ellenfelét, hanem univerzálisan.
Egységet alkot vele. Saját erőkörébe vonja, s mintha önmagával táncolna, együtt pörögnek.
És nemhogy félne tőle, hanem éppen ellenkezőleg: félti. És felelősséget érez a sorsáért.
Célja a védelem, de tudja jól, hogy a harc során a Sors törvényeibe nyúl bele. Akár nyer, akár veszít, magára veszi a tett súlyát. S ha nem az egyetemes igazság - vagyis a szeretet - nevében cselekedett, függetlenül attól, hogy ő hal meg, vagy az ellenfele: a felelősség az övé.
Csak a szeretetnek nincs karmája.
Miért?
Mert éntelen. Hatás, aminek nincs ellenhatása - nincs kire visszahasson.

- Müller Péter / Szeretet könyv -


Ki-Aikido a mindennapi életre

Ellentétben sok önvédelmi módszerrel, a ki-aikido művészete egy nem-agresszív, kecses művészet, mely összekapcsolja az elmét és a testet. A ki-aikido fejleszti a nyugalmat, a pozitivitást, a koordinációt és az önbizalmat a mindennapi életben. A ki-aikidoban nincs agresszió, feszültség, illetve verseny. Az edzések alkalmasak az erőnlét minden szintjén, gyakorolhatják férfiak és nők mérettől, kortól és képességtől függetlenül.

A gyakorlás célja, hogy élvezetes testmozgás révén megtanuljuk összehangolni a tudatunkat és a testünket, amely javítja az életünk minőségét. Az aikido páros gyakorlatokból áll, és mind a nyújtások és a gyakorlatok az egyén természetesen fizikai korlátain belülről jönnek. Ezek a gyakorlatok a mindennapi élet problémáit szimulálják és gyakorlati módszer ad nekünk a szembekerülő kihívásokhoz. Az egyedi elvek ebben a művészetben közvetlenül alkalmazhatóak a mindennapi életünkben.

Legyél akár teljes kezdő, gyakoroltál valami mást ez előtt vagy látogató Ki Szövetség tag, a magyarországi ki-aikido klubjaink szívesen fogad téged és a saját szinteden tanít. Minden csoportban a Ki Szövetség minősített tanára vagy tanársegéde tanít.


Híreink

I. Kiaikido szeminárium Kenjiro Yoshigasaki Sensei vezetésével Magyarországon

Nagy örömünkre szolgál, hogy meghívhatunk Benneteket, Kenjiro Yoshigasaki Sensei, a Shin-Shin Toistu Aikido szervezet Doshujának első magyarországi szemináriumára, amelyet 2018. január 19-től 21-ig tartunk Budapesten.

Üdvözlettel,
Magyar Kiaikido Szövetség

 

* * *

I. Kiaikido Seminar led by Kenjiro Yoshigasaki Sensei in Hungary

>We are very pleased to invite you to the aikido seminar which will be held by Kenjiro Yoshigasaki Doshu from 19 till 21 January 2018 in Budapest.

Best regards!
Hungarian Kiaikido Association

Daróci utcai edzések megszűntek

Sajnálattal értesítünk mindenkit, hogy Mezei Pál sensei edzései megszűntek.