Üdvözöljük a Ki-Aikido Magyarország honlapján!

Eggyé válok - A Belső Ösvény fohásza

Eggyé válok, ha az erdő mélyén hangtalanul járok
Eggyé válok, ha a patak partján elmerülve állok
Eggyé válok, ha az áldó Napban kitárom a szívem
Eggyé válok, ha a fénylő égben sólyomszárnyon szállok

Eggyé válok, ha magam szemlélve semmit sem teszek
Eggyé válok, ha mit épp cselekszem, arra figyelek
Eggyé válok, ha a szerelembe beléolvadok
Eggyé válok, ha Isten szavának útat engedek.

- Sólyomfi Nagy Zoltán -


Ki-Aikido a mindennapi életre

Ellentétben sok önvédelmi módszerrel, a ki-aikido művészete egy nem-agresszív, kecses művészet, mely összekapcsolja az elmét és a testet. A ki-aikido fejleszti a nyugalmat, a pozitivitást, a koordinációt és az önbizalmat a mindennapi életben. A ki-aikidoban nincs agresszió, feszültség, illetve verseny. Az edzések alkalmasak az erőnlét minden szintjén, gyakorolhatják férfiak és nők mérettől, kortól és képességtől függetlenül.

A gyakorlás célja, hogy élvezetes testmozgás révén megtanuljuk összehangolni a tudatunkat és a testünket, amely javítja az életünk minőségét. Az aikido páros gyakorlatokból áll, és mind a nyújtások és a gyakorlatok az egyén természetesen fizikai korlátain belülről jönnek. Ezek a gyakorlatok a mindennapi élet problémáit szimulálják és gyakorlati módszer ad nekünk a szembekerülő kihívásokhoz. Az egyedi elvek ebben a művészetben közvetlenül alkalmazhatóak a mindennapi életünkben.

Legyél akár teljes kezdő, gyakoroltál valami mást ez előtt vagy látogató Ki Szövetség tag, a magyarországi ki-aikido klubjaink szívesen fogad téged és a saját szinteden tanít. Minden csoportban a Ki Szövetség minősített tanára vagy tanársegéde tanít.


Híreink

I. Kiaikido szeminárium Kenjiro Yoshigasaki Sensei vezetésével Magyarországon

Nagy örömünkre szolgál, hogy meghívhatunk Benneteket, Kenjiro Yoshigasaki Sensei, a Shin-Shin Toistu Aikido szervezet Doshujának első magyarországi szemináriumára, amelyet 2018. január 19-től 21-ig tartunk Budapesten.

Üdvözlettel,
Magyar Kiaikido Szövetség

 

* * *

I. Kiaikido Seminar led by Kenjiro Yoshigasaki Sensei in Hungary

>We are very pleased to invite you to the aikido seminar which will be held by Kenjiro Yoshigasaki Doshu from 19 till 21 January 2018 in Budapest.

Best regards!
Hungarian Kiaikido Association

Daróci utcai edzések megszűntek

Sajnálattal értesítünk mindenkit, hogy Mezei Pál sensei edzései megszűntek.