Üdvözöljük a Ki-Aikido Magyarország honlapján!

Japánban miszoginak hívják azt a gyönyörű szertartást, amelyben a harcművész megtisztul. Ez még az ősi shinto hagyományból ered. A harcos minden hajnalban egy jéghideg vízesés alá áll, és miközben zubog a mellére, tarkójára és fejéra a kristályosan átlátszó, fehéren habzó víz, imával tisztítja meg magát a rossz hatásoktól. A napi testi-lelki behangolódás mindig is hozzátartozott egy magaskultúra életrendjéhez.

- Müller Péter / Varázskönyv -

Giuseppe Ruglioni Shihan (1953-2016)

Fájó szívvel értesítünk Benneteket, hogy szeretett mesterünk, Giuseppe Ruglioni Shihan (Beppe Sensei), február 6-án, szombaton, tragikus hirtelenséggel eltávozott közülünk. A Mester 63 éves volt.

Legmélyebb részvétünk a családjáé, kívánunk nekik sok erőt ebben a nehéz időben!

Bár óhatatlanul is új időszámítás kezdődik számunkra, az utunkat a továbbiakban is Beppe Sensei tanításai szellemében kívánjuk folytatni!

Köszönjük, hogy megosztotta velünk a béke művészetét! Örökké hálásak leszünk a gondoskodásáért. Mindannyiunk életét megváltoztatta.


Ki-Aikido a mindennapi életre

Ellentétben sok önvédelmi módszerrel, a ki-aikido művészete egy nem-agresszív, kecses művészet, mely összekapcsolja az elmét és a testet. A ki-aikido fejleszti a nyugalmat, a pozitivitást, a koordinációt és az önbizalmat a mindennapi életben. A ki-aikidoban nincs agresszió, feszültség, illetve verseny. Az edzések alkalmasak az erőnlét minden szintjén, gyakorolhatják férfiak és nők mérettől, kortól és képességtől függetlenül.

A gyakorlás célja, hogy élvezetes testmozgás révén megtanuljuk összehangolni a tudatunkat és a testünket, amely javítja az életünk minőségét. Az aikido páros gyakorlatokból áll, és mind a nyújtások és a gyakorlatok az egyén természetesen fizikai korlátain belülről jönnek. Ezek a gyakorlatok a mindennapi élet problémáit szimulálják és gyakorlati módszer ad nekünk a szembekerülő kihívásokhoz. Az egyedi elvek ebben a művészetben közvetlenül alkalmazhatóak a mindennapi életünkben.

Legyél akár teljes kezdő, gyakoroltál valami mást ez előtt vagy látogató Ki Szövetség tag, a magyarországi ki-aikido klubjaink szívesen fogad téged és a saját szinteden tanít. Minden csoportban a Ki Szövetség minősített tanára vagy tanársegéde tanít.


Híreink

Báthory utcai edzések megszűntek

Sajnálattal értesítünk mindenkit, hogy Alessandro Frittelli sensei edzései megszűntek.

Januári kezdések

Az ünnepi pihenésből visszatérve, újult erővel és lelkesedésel kezdünk neki ismét az edzéseknek. Csoportjaink januártól is sok szeretettel várnak mindkit, akit a mozgás mellett a szellemiség is érdekel. Edzéseinkről bővebben az "Edzéslehetőségek" menüpont alatt valamint az instruktoroktól tájékozódhattok.

Boldog Új Évet Kívánnak,
a Ki-Aikido Magyarország instruktorai